ساماندهی کنکور و سیاستهای سنجش و پذیرش با حضور روسای دانشگاه ها در ستاد نقشه جامع علمی کشور بررسی شد.
جلسه ۱۳۶ ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور به ریاست سعید رضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی روز سهشنبه برگزار شد.
محمود نیلی احمدآبادی رئیس دانشگاه تهران در ادامه اظهار داشت: موضوع کنکور فضای اجتماعی غلطی را درست کرده و ما یک جوان ۱۸ ساله را در یک آزمون مرگ و زندگی قرار میدهیم و فضایی را درست میکنیم این فرد با حداقل ظرفیت باید این کار بزرگ در سطح ملی را انجام دهد.
وی با اشاره به اینکه فضای رقابتی همیشه در رشتههای مشخصی بوده است، گفت: در سالهای اخیر در کشور در حوزه بهداشت و درمان سرمایهگذاری سنگین کردهایم که خروجی آن در رشتههای پزشکی دیده میشود و اگر توسعه و عمران اولویت بیشتری پیدا کند مهندسی و عمران رونق پیدا میکند.
رئیس دانشگاه تهران با انتقاد از اینکه یک برنامه آموزشی و شیوه برای همه داریم، گفت: پیشتر دانشگاهها هرکدام یک نوع فارغالتحصیل داشتند و بنابراین نباید یک قالب واحد در آموزش عالی داشته باشیم و بهعنوانمثال مکتب علمی و فکری دانشگاه تهران باید با دیگر دانشگاهها متفاوت باشد و دانشگاههای دیگر نیز همینطور.
نیلی افزود: در ایران ۵۰۰ هزار نفر و بلکه بیشتر را تحریک میکنیم برای حضور در دانشگاهی که ۱۰۰ نفر قرار نیست بیشتر در آن قبول شوند و مشخص نیست چرا این رقابت سخت را ایجاد میکنیم.
وی تصریح کرد: یک مسیر درست کردهایم و همه را در داخل آن قرار دادهایم و کشوری که نیازمند تحصیلات تجربه و دانش متفاوت است را درگیر آن کردهایم.
رئیس دانشگاه تهران گفت: در ذهن افراد باید فرد را ناچار به اختیار و تصمیمگیری کنیم و رقابت را محدود به افرادی کنیم که ریسک کمتری دارند و دانشگاهها نیز در پذیرش در حدی اختیارات داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: دانشگاهها میتوانند راهکار ارائه کنند که در طول زمان نیز ارتقا خواهد کرد و البته این موضوع از سهمیه جدا نیست و باید در هرکدام از الگوهای پیش رو سهمیه را نیز ببینیم.
همچنین احمد معتمدی رئیس دانشگاه امیرکبیر گفت: در تمام دنیا کنکور وجود دارد و حتی اگر در سطح دانشگاه هم باشد کنکور داریم و درنتیجه نگرانی هم داریم و برای کارشناسی راهی جز راه فعلی نداریم که باید اشکالات آن را رفع کنیم.
محمد مهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی نیز با بیان اینکه ما کنکور را برای ۱۵ درصد آموزش عالی انجام میدهیم ولی همهچیز تحت تأثیر آن است، گفت: امسال بر اساس سوابق تحصیلی جلوتر میگوییم برای ثبتنام که الآن ۱۲۵ هزار نفر ثبتنام کردهاند اما سازمان سنجش نتایج را دیرتر اعلام میکند که دانشجو بلاتکلیف میماند.
وی ضمن تأکید بر اینکه یک سری رفتارهای متناقض و متضاد و فرهنگی در کنکور وجود دارد و مسئله فرهنگی کنکور آزاردهنده است، گفت: نداشتن آزمونهای معتبر برای سنجش نکته مهمی است، خود آموزشوپرورش هنوز نتوانسته نمرهای را بدهد که وضعیت دانشآموز را دقیق مشخص کند که در آموزش عالی نیز همین مشکل را داریم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: هرسال مسئله در ضریب تأثیر معدل داریم و باید ضریب تأثیر معدل را مثبت کنیم.
طهرانچی تأکید کرد: مسئله کنکور خارج از خانواده آموزشوپرورش و آموزش عالی قابلحل نیست.
وی با بیان اینکه کنکور را به یک پدیده اجتماعی تبدیل کردهایم افزود: همه میخواهند فرزندانشان وارد رشتههای گروه پزشکی شوند و در رشتههایی که مطلوبیت داریم نمیتوانیم کنکور را حذف کنیم که البته راههای جایگزین داریم.
منبع : ساماندهی سیاست های ناشی از کنکور برای پذیرش دانشجو
:: بازدید از این مطلب : 220
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1